İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?


İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

İmplant tedavisinde ilk ziyaret, implant cerrahisini gerçekleştirecek olan cerrah ve üstyapısını yapacak olan protez doktorunun detaylı ağız muayenesi ile diş röntgenlerinin incelenmesini içerir. Gerekli görülürse, kemik yoğunluğu hakkında bilgi almak ve çene kemiğini cerrahi öncesi 3-boyutlu olarak detaylı inceleyebilmek için bilgisayarlı çene tomografisi istenebilir.

İkinci ziyarette, implantlar, lokal anestezi altında diş çekiminin tersi olarak nitelendirilebilecek bir işlemle kemik içine yerleştirilir. İmplantların kemik ile tamamen kaynaşması için gerekli süre beklendikten sonra – ki bu süre alt çene için yaklaşık 2 – 4 ay olarak tavsiye edilir – implantların üst yapılarının yapım aşamalarına başlanır. İmplantların iyileşme döneminde hastaların bu süreyi dişsiz geçirmemeleri için geçici protezler planlanabilmektedir.

Son olarak, implantların üzerine protezlerin (tek kron, köprü veya hareketli protez) yapımına başlanır. İmplantların yerleşimi ve sayısına göre bu aşamanın süresi 1-3 hafta ve hekime geliş sayısı da 3-5 kez olabilmektedir.

Bazı durumlarda, aynı gün içerisinde sorunlu diş çekilip, yerine implant yerleştirilip, üzerinin kaplaması da hemen takılabilmektedir. Bunun mümkün olup olmayacağı detaylı muayene sonrasında belli olabilmektedir.

Bu tedavi için yeterli kemiğin olmadığı durumlarda, implant yerleşiminden önce o bölgede cerrahi yöntemlerle kemik oluşturulup, yine kemik yapısına göre aynı seansta implantların yerleştirilmesi mümkün olabilir. Şayet kemiğin olgunlaşmasının beklenmesi gerekliyse, implant cerrahisi için 3-6 ay daha beklemek gerekebilir.


WhatsApp